Διακοπές στην Κύθνο και άλλα νησιά - Porto Klaras Blog

Διακοπές στην Κύθνο και άλλα νησιά

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύθνος είναι ένα νησί που έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Οι πεντακάθαρες παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, η πλούσια παράδοση και τα πανέμορφα τοπία κάνουν την Κύθνο έναν μαγευτικό και χαλαρωτικό προορισμό.

Επιπλέον, η μικρή απόσταση απο την Αθήνα αλλά και από άλλα νησιά των Κυκλάδων δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να συνδυάσετε τη διαμονή στην Κύθνο με άλλα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να συνδυάσετε τις διακοπές σας στην Κύθνο με άλλα νησιά.

Πρώτη στάση: Σέριφος

Η Σέριφος είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στα νότια της Κύθνου, σε απόσταση μιάμισης ώρας με το πλοίο. Είναι ένας ήσυχος προορισμός, μακριά απο την πολυκοσμία, και αποτελεί τον πιο προφανή συνδυασμό για τις διακοπές στην Κύθνο. Τα γραφικά χωριουδάκια της είναι χτισμένα με παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και οι αμμώδεις παραλίες είναι ήρεμες με πεντακάθαρα νερά. Μετά από μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία, μπορείτε να κατευθυνθείτε στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, για ένα ποτό. Τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση από Κύθνο για Σέριφο.

Σίφνος: για περισσότερο κόσμο

Η Σίφνος είναι ένα χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο νησί και μπορεί να συνδυαστεί άνετα με την διαμονή στην Κύθνο, αν και είναι λίγο πιο τουριστική. Διάσημη για την μοναδική κουζίνα της, τον παραδοσιακό χαρακτήρα της και τα γραφικά ξωκλήσια, η Σίφνος είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν την αυθεντική φιλοξενία και παράδοση των ελληνικών νησιών σε ένα όμορφο περιβάλλον. Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινά πλοίο από Κύθνο για Σίφνο, και η διαδρομή διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες.

Τζια: η άγνωστη πλευρά των Κυκλάδων

Η Κέα, ή αλλιώς Τζια, βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Λαυρίου. Παρόλο που γεωγραφικά η Τζια ανήκει στις Κυκλάδες, η αρχιτεκτονική της δεν θυμίζει κυκλαδονήσι. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το καφέ και το πράσινο, σε αντίθεση με τα πιο άγονα τοπία των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων. Χάρη στην κοντινή απόστασή της από το Λαύριο, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Αττικής, η Τζια επιλέγεται από πολλούς Αθηναίους σαν προορισμός του σαββατοκύριακου. Ωστόσο, αποτελεί έναν όμορφο προορισμό μακριά από τα μεγάλα πλήθη, που συνδυάζεται ιδανικά με διαμονή στην Κύθνο. Τα πλοία για Τζια από Λαύριο είναι καθημερινά, ενώ υπάρχει πλοίο από Κέα για Κύθνο κάθε δεύτερη μέρα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Άνδρος, η αρχοντική

Η Άνδρος είναι ένα πανέμορφο νησί με ήσυχη ατμόσφαιρα. Όπως και η Κύθνος, η Άνδρος πρσφέρει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως μουσεία και γραφικά χωριουδάκια σαν την Χώρα, η οποία συνδυάζει μοναδικά τη Βενετσιάνικη και την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Οι περισσότερες παραλίες της Άνδρου είναι αμμώδεις με πεντακάθαρα νερά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τόσο τις οργανωμένες παραλίες του νησιού, όσο και τους πολλούς απομονωμένους όρμους για μια εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. Υπάρχει πλοίο από Κύθνο για Άνδρο μια φορά την εβδομάδα, και η διαδρομή διαρκεί 5 με 6 ώρες.