Τοποθεσία

Τα Λουτρά Κύθνου είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Με γραφική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το όμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό είναι χτισμένο γύρω από έναν κόλπο και προσφέρει μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Όπως φανερώνει και το όνομα του χωριού, η περιοχή είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της. Μάλιστα στα Λουτρά θα βρείτε και το Υδροθεραπευτήριο Κύθνου, ενώ δύο ιαματικές πηγές χύνονται ελεύθερα στη θάλασσα. Αυτές οι ελεύθερες πηγές ζεστού νερού βρίσκονται στο δεξί μέρος της παραλίας των Λουτρών και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Κατά μήκος της αμμώδους παραλίας των Λουτρών, θα βρείτε όμορφα οικογενειακά ξενοδοχεία πάνω στη θάλασσα για διαμονή στην Κύθνο, παραδοσιακές ψαροταβέρνες αλλά και καφετέριες πάνω στο κύμα. Το στολίδι του χωριού είναι το εντυπωσιακό Ξενοδοχείο Ξενία, το οποίο δεν λειτουργεί σήμερα, ωστόσο κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα από το διάσημο αρχιτέκτονα Τσίλερ. Γύρω από τα Λουτρά, θα βρείτε πολλούς ερημικούς κολπίσκους για κολύμπι αλλά και μονοπάτια για πεζοπορία. Τα Λουτρά είναι πολύ δημοφιλή το καλοκαίρι, καθώς στην οργανωμένη μαρίνα τους δένουν πολλά ιδιωτικά σκάφη.

 

Κύθνος

Η Κύθνος βρίσκεται γεωγραφικά στο δυτικό τμήμα των Κυκλάδων και αποτελεί έναν υπέροχο καλοκαιρινό προορισμό. Με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, πεντακάθαρες παραλίες, υπέροχα μέρη για να επισκεφθείτε και γνήσια φιλοξενία, το νησί αυτό θα σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές.

Λουτρά

Τα Λουτρά αποτελούν το απόλυτο στολίδι της βορειοανατολικής Κύθνου και το μέρος που είναι χτισμένο το Porto Klaras. Τα Λουτρά απέχουν από το Μέριχα περίπου 11 χλμ και από την Χώρα 4,5 χλμ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέρετρο για τους επισκέπτες του νησιού.