Οι καλύτερες παραλίες της Κύθνου | Porto Klaras Blog

Οι καλύτερες παραλίες της Κύθνου

Ένας από τους λόγους που η Κύθνος θεωρείται ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός είναι οι παραλίες της Κύθνου. Μόλις 2-3 ώρες μακρυά από την Αθήνα, στην Κύθνο μπορείτε να βιώσετε τον παραδοσιακό Κυκλαδίτικο τρόπο ζωής και να χαλαρώσετε σε πανέμορφες παραλίες. Αν και είναι δύσκολο να επιλέξουμε τις καλύτερες από τις συνολικά 65 παραλίες της Κύθνου, θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις αγαπημένες μας!

Η ιδιαίτερη παραλία Κολώνα

Η παραλία Κολώνα βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Κύθνο και μία από τις καλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λωρίδα γης που ενώνει την Κύθνο με το μικρό νησάκι του Αγίου Μηνά. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται δύο παραλίες, με απαλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, δεξιά και αριστερά της λωρίδας. Στην Κολώνα, επίσης, αγκυροβολούν πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Η ήσυχη παραλία Φυκιάδα

Λίγο πριν την Κολώνα, βρίσκεται η ήσυχη παραλία Φυκιάδα. Η Φυκιάδα είναι μια πανέμορφη παραλία, που επισκιάζεται όμως από την πιο δημοφιλή Κολώνα. Αυτό την κάνει ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση, αποφεύγοντας την πολυκοσμία.

Η ιαματική παραλία Λουτρά

Τα Λουτρα, στην Κύθνο είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο του νησιού. Πρόκειται για ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στο βόρειο τμήμα της Κύθνου. Τα ιαματικά λουτρά Κύθνου, που βρίσκονται στο χωριό αυτό, είναι ο κύριος λόγος που είναι τόσο δημοφιλές. Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια και χύνονται ελεύθερα στη θάλασσα, στη δεξιά πλευρά της παραλίας των Λουτρών. Είναι γνωστές για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων, πράγμα που τις κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Κύθνο. Κατά μήκος της παραλίας των Λουτρών υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία, που αποτελούν εξαιρετική επιλογή για διαμονή στην Κύθνο, χάρη στην ιδανική τους τοποθεσία. Λίγα βήματα από την παραλία των Λουτρών θα βρείτε και το ξενοδοχείο Porto Klaras.

Κάποιες από τις καλύτερες απομονωμένες παραλίες στην Κύθνο βρίσκονται στην περιοχή των Λουτρών. Αν αναζητάτε ηρεμία και χαλάρωση από τις διακοπές σας στην Κύθνο, τότε θα βρείτε πανέμορφες παραλίες όπως το Σχοινάρι και τα Ποτάμια σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα Λουτρά. Ακόμα πιο απομονωμένες παραλίες κοντά στα Λουτρά μπορείτε να επισκεφθείτε με βάρκα ή σκάφος.

Νότιες παραλίες

Μπορεί οι παραλίες της Κύθνου που βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού να είναι λιγότερο δημοφιλείς, αλλά είναι ιδανικές για χαλάρωση και απομόνωση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών. Κάποιες απ’ αυτές τις παραλίες είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, παραθαλάσσια ξενοδοχεία και παραδοσιακές ταβέρνες. Ωστόσο, οι πιο πολλές παραλίες που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Κύθνου δεν είναι οργανωμένες και είναι δύσκολα προσβάσιμες. Στην εκπληκτική παραλία της Γαϊδουρομάντρας, για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε ακολουθώντας ένα μονοπάτι ή με βάρκα.