Σχετικά με την Κύθνο - Πολυτελές ξενοδοχείο Porto Klaras

Η Κύθνος

Η Κύθνος είναι ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, κυρίως λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα. Η διαμονή στην Κύθνο είναι ιδανική για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές, περιτριγυρισμένοι από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις μαγευτικές παραλίες της Κύθνου και πανέμορφα μέρη για εξερεύνηση, χωρίς να λείπει, φυσικά, η ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Η Κύθνος βρίσκεται ανάμεσα στην Τζια και τη Σέριφο, απέναντι από τη Σύρο και το ερημονήσι των Γιούρων και έχει περίμετρο 36 μίλια και μήκος (από βορρά προς νότο) 19 χιλιόμετρα, ενώ η έκτασή της είναι 99 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Κύθνος έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, όπως η Χώρα Κύθνου, η Δρυοπίδα, ο Μέριχας και τα Λουτρά Κύθνου. Οι παραλίες της Κύθνου είναι άλλο ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του νησιού. Η Κύθνος διαθέτει συνολικά 65 τόσο οργανωμένες, όσο και ανοργάνωτες παραλίες, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με αυτοκίνητο, καραβάκι ή με τα πόδια.

Μία από τις καλύτερες δραστηριοτητες στην Κύθνο είναι η πεζοπορία, χάρη στα μονοπάτια που διασχίζουν το νησί οδηγώντας σε ιστορικά μνημεία, όπως το κάστρο της Ωριάς. Το κάστρο αυτό βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κύθνου και είναι προσβάσιμο με jeep ή με τα πόδια.

Η πλούσια κουλτούρα είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της Κύθνου. Κάθε χρόνο, τοπικά έθιμα της Κύθνου και παραδόσεις ξαναζωντανεύουν σε παραδοσιακές εκδηλώσεις. Μία πολύ καλή ευκαιρία να βιώσετε την ελληνική παράδοση είναι να συμμετάσχετε σε ένα από τα πανηγύρια της Κύθνου, τα οποία διοργανώνονται συχνά το καλοκαίρι. Ο καλύτερος τρόπος για να γευτείτε την παράδοση της Κύθνου είναι να τοπικά πιάτα και τις φρέσκες γεύσεις της Κύθνου στα πολυάριθμα παραθαλάσσια εστιατόρια.

Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη! Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από Πειραιά για Κύθνο (3 ώρες ταξίδι) ή από Λαύριο προς Κύθνο (1,5 ώρα ταξίδι). Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από την Κύθνο προς άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το νησί αυτό, ένας από τους λιγοστούς ανεξερεύνητους θησαυρούς του Αιγαίου, σας προσκαλεί για να σας αποκαλύψει τη μαγεία του, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στα γραφικά χωριά του, στα αυθεντικά κυκλαδίτικα στενάκια του, στη ζεστή φιλοξενία των χαμογελαστών κατοίκων του. Θα σας γοητεύσουν τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες σκεπές, πανέμορφα ξενοδοχεία της Κύθνου, οι λευκοντυμένες και πολλές εκκλησίες, τα ιαματικά λουτρά, το μοναδικό πευκοδάσος της Παναγίας Κανάλας, που ξεχωρίζει ανάμεσα στο γυμνό τοπίο, καθώς και οι υπέροχες παραλίες Κύθνου!

Κλείστε εισιτήρια για την Κύθνο!Ανακαλύψτε την Κύθνο

Introduction

Kythnos is the pearl island of western Cyclades, where the vast blue sea is a daily reality, where the skyline is painted in red and gold, where the Greek sun lights on beautiful landscapes and amazing coasts.

Ιστορία

Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ανακαλύπτουμε πως η Κύθνος πήρε το όνομά της από τον Κύθνο, τον αρχηγό των Δρυόπων που ήρθαν από την Εύβοια. Ωστόσο, οι τέσσερις τάφοι στην περιοχή Μαρουλάς, κοντά στα Λουτρά, αποτελούν τα αρχαιότερα δείγματα ανθρώπινης παρουσίας στον αιγαιακό χώρο.

Έθιμα

Η Κύθνος φημίζεται για τον παραδοσιακό γάμο στη Χώρα και τον παραδοσιακό γάμο στη Δρυοπίδα, που αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα έθιμα , γι' αυτό αν τύχει και κατά την παραμονή σας πραγματοποιείται κάποιο τέτοιο γεγονός, φροντίστε να το παρακολουθήσετε.

Φαγητό

Η Κύθνος θα σας προσφέρει φαγητά και γλυκά που θα καλύψουν κάθε γευστική σας απαίτηση! Αξίζει να δοκιμάσετε τα νοστιμότατα ντόπια κρέατα και τα φρέσκα ψάρια που θα βρείτε σε αφθονία. Επίσης, τα σφουγγάτα, τα χοιρινά λουκάνικα, τις θερμιώτικες πίτες, την κάπαρη, τα αμυγδαλωτά, το παστέλι και τα ντόπια τυριά .

Παραλίες Κύθνου

Η Κύθνος φημίζεται για τις 65 χρυσαφένιες παραλίες της με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά τους.

Μέρη της Κύθνου

Η Κύθνος είναι ξακουστή για τα ιαματικά λουτρά της, που της έχουν δώσει το δεύτερο όνομα «Θερμιά». Οι θερμές ιαματικές πηγές των Λουτρών χρησιμοποιούνταν ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή, αλλά η χρήση τους έγινε διαδεδομένη όταν διαπιστώθηκε ο σημαντικός θεραπευτικός χαρακτήρας τους από τους γιατρούς και χημικούς του Όθωνα.

Πώς θα πάτε

Με πλοίο από τον Πειραιά σε 2-3 ώρες (απόσταση 52 ν.μ.). Τα δρομολόγια των πλοίων τους θερμούς μήνες είναι περισσότερα, ενώ το χειμώνα πιο αραιά. Πληροφορίες: Λιμεναρχείο Πειραιά, τηλ. 210-4226000.

Λουτρά Κύθνου

Το ξενοδοχείο και οι οικογενειακές σουίτες Porto Klaras βρίσκονται στα Λουτρά Κύθνου, το απόλυτο στολίδι της βορειοανατολικής Κύθνου. Τα Λουτρά απέχουν 11 χλμ από τον Μέριχα και 4,5 χλμ από τη Χώρα Κύθνου.