Τοποθεσία

Η Κύθνος είναι ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, κυρίως λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα. Η διαμονή στην Κύθνο είναι ιδανική για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές, περιτριγυρισμένοι από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις μαγευτικές παραλίες της Κύθνου και πανέμορφα μέρη για εξερεύνηση, χωρίς να λείπει, φυσικά, η ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Η Κύθνος βρίσκεται ανάμεσα στην Τζια και τη Σέριφο, απέναντι από τη Σύρο και το ερημονήσι των Γιούρων και έχει περίμετρο 36 μίλια και μήκος (από βορρά προς νότο) 19 χιλιόμετρα, ενώ η έκτασή της είναι 99 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Κύθνος έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, όπως η Χώρα Κύθνου, η Δρυοπίδα, ο Μέριχας και τα Λουτρά Κύθνου. Οι παραλίες της Κύθνου είναι άλλο ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του νησιού. Η Κύθνος διαθέτει συνολικά 65 τόσο οργανωμένες, όσο και ανοργάνωτες παραλίες, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με αυτοκίνητο, καραβάκι ή με τα πόδια.

Μία από τις καλύτερες δραστηριοτητες στην Κύθνο είναι η πεζοπορία, χάρη στα μονοπάτια που διασχίζουν το νησί οδηγώντας σε ιστορικά μνημεία, όπως το κάστρο της Ωριάς. Το κάστρο αυτό βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κύθνου και είναι προσβάσιμο με jeep ή με τα πόδια.

Η πλούσια κουλτούρα είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της Κύθνου. Κάθε χρόνο, τοπικά έθιμα της Κύθνου και παραδόσεις ξαναζωντανεύουν σε παραδοσιακές εκδηλώσεις. Μία πολύ καλή ευκαιρία να βιώσετε την ελληνική παράδοση είναι να συμμετάσχετε σε ένα από τα πανηγύρια της Κύθνου, τα οποία διοργανώνονται συχνά το καλοκαίρι. Ο καλύτερος τρόπος για να γευτείτε την παράδοση της Κύθνου είναι να τοπικά πιάτα και τις φρέσκες γεύσεις της Κύθνου στα πολυάριθμα παραθαλάσσια εστιατόρια.

Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη! Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από Πειραιά για Κύθνο (3 ώρες ταξίδι) ή από Λαύριο προς Κύθνο (1,5 ώρα ταξίδι). Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από την Κύθνο προς άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το νησί αυτό, ένας από τους λιγοστούς ανεξερεύνητους θησαυρούς του Αιγαίου, σας προσκαλεί για να σας αποκαλύψει τη μαγεία του, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στα γραφικά χωριά του, στα αυθεντικά κυκλαδίτικα στενάκια του, στη ζεστή φιλοξενία των χαμογελαστών κατοίκων του. Θα σας γοητεύσουν τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες σκεπές, πανέμορφα ξενοδοχεία της Κύθνου, οι λευκοντυμένες και πολλές εκκλησίες, τα ιαματικά λουτρά, το μοναδικό πευκοδάσος της Παναγίας Κανάλας, που ξεχωρίζει ανάμεσα στο γυμνό τοπίο, καθώς και οι υπέροχες παραλίες Κύθνου!

Η Κύθνος

Η Κύθνος βρίσκεται γεωγραφικά στο δυτικό τμήμα των Κυκλάδων και αποτελεί έναν υπέροχο καλοκαιρινό προορισμό. Με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, πεντακάθαρες παραλίες, υπέροχα μέρη για να επισκεφθείτε και γνήσια φιλοξενία, το νησί αυτό θα σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές.

Λουτρά Κύθνου

Το ξενοδοχείο και οι οικογενειακές σουίτες Porto Klaras βρίσκονται στα Λουτρά Κύθνου, το απόλυτο στολίδι της βορειοανατολικής Κύθνου. Τα Λουτρά απέχουν 11 χλμ από τον Μέριχα και 4,5 χλμ από τη Χώρα Κύθνου.