Εισαγωγή

Κύθνος, το μαργαριτάρι των δυτικών Κυκλάδων, εκεί όπου το απέραντο γαλάζιο αποτελεί μια καθημερινή πραγματικότητα, εκεί που ο ορίζοντας βάφεται με κόκκινο και χρυσαφί, εκεί που το ελληνικό φως λούζει τα πανέμορφα τοπία και τα δαντελωτά ακρογιάλια.

Η Κύθνος κάνει τις αισθήσεις να ζωντανεύουν, καθώς ο επισκέπτης περιδιαβαίνει τα γραφικά σοκάκια, θαυμάζοντας τους πανέμορφους ευωδιαστούς ανθόκηπους, καθώς αντικρίζει τα παραδοσιακά σπίτια με τα λιτά δωμάτια, τους γραφικούς ανεμόμυλους, καθώς αφήνεται στο χάδι της πεντακάθαρης θάλασσας.

Το νησί αυτό, ένας από τους λιγοστούς ανεξερεύνητους θησαυρούς του Αιγαίου, σας προσκαλεί για να σας αποκαλύψει τη μαγεία του, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στα γραφικά χωριά του, στα αυθεντικά κυκλαδίτικα στενάκια του, στη ζεστή φιλοξενία των χαμογελαστών κατοίκων του. Θα σας γοητεύσουν τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες σκεπές, οι λευκοντυμένες και πολλές εκκλησίες, τα ιαματικά λουτρά, το μοναδικό πευκοδάσος της Παναγίας Κανάλας, που ξεχωρίζει ανάμεσα στο γυμνό τοπίο, καθώς και οι υπέροχες παραλίες.

Ανάμεσα στην Τζια και τη Σέριφο, απέναντι από τη Σύρο και το ερημονήσι των Γιούρων, η Κύθνος έχει περίμετρο 36 μίλια και μήκος (από βορρά προς νότο) 19 χιλιόμετρα. Η έκτασή της είναι 99 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει από τον Πειραιά 52 ναυτικά μίλια (2 ώρες και 40 λεπτά).

Η Κύθνος μας χαρίζει ένα ταξίδι από το μακρινό χθες στη διαφορετική διαμονή του σήμερα, για μία ξενάγηση στην πλούσια ιστορία της, για μία απόδραση στην απόλυτη γαλήνη και ηρεμία. Ελάτε στην Κύθνο για να γνωρίσετε από κοντά ένα.διαφορετικό κυκλαδίτικο νησί. Έναν προορισμό που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην ψυχή και το μυαλό σας.